Vacuumzak krijgt heldenstatus

ploenk/ December 13, 2013/ travel/ 0 comments

Met grote precisie maak ik twee nette stapels van al mijn kleding. Van m’n enige schone shirt tot al m’n vuile sokken.

Alles moet namelijk netjes een nieuw aangeschafte vacuumzak in. De bagagematen van Wizz zijn immers erg streng en als ik binnen de 25x45x55 cm wil blijven, kan ik mijn kleren (inclusief 1 nieuwe skibroek, 2 nieuwe sportbroeken, 1 nieuwe fietsbroek, 2 nieuwe bloesjes, 1 nieuw shirt, nieuwe handschoenen en nieuwe wintermuts) niet zomaar in mijn grote rugzak proppen.

Met moeite krijg ik de twee stapels in de wat smalle zak. Dan pak ik de stofzuiger erbij en doe ik een soort van schietgebedje. Als dit niet werkt, ben ik de sjaak. Maar daar gaat ‘ie hoor *fiieeuuww* en er ligt een loodzware, gekleurde plastic ‘steen’ voor mijn voeten, die ik zó mijn rugzak in kan schuiven. M’n tablet, cruesli, versbelegde broodjes en toilettas gaan er nog makkelijk bij. Nog nooit is reizen met veel spullen zo gemakkelijk geweest.

Lieve vacuumzak, je bent mijn held, ik weet niet hoe ik ooit zonder je gekund heb, dat we maar altijd samen mogen blijven. Amen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*